Kaip namuose įsirengti jaukų ir praktišką apšvietimą?

Nuo apšvietimo būklės namuose tiesiogiai priklauso jų aplinkos jaukumas ir praktiškumas. Be to, naujai suformuotas namų apšvietimas gali neatpažįstamai pakeisti esamas jų erdves, pakelti namiškių ir šeimos svečių nuotaiką, kas lemia emocinį žvalumą ir pakelia darbingumą.

Kaip namuose sukurti jaukią ir tuo pačiu žaismingą aplinką?

Norint namuose sukurti jaukią aplinką verta panaudoti skirtingus šviesos šaltinius, išdėstant juos skirtingais lygiais. Tinkamai kambariuose sumodeliuotas apšvietimas leidžia idealiai išnaudoti kambarių dydžius ir formas. Pavyzdžiui, žemai nuleisti pakabinami šviestuvai sukuria aukštų lubų iliuziją.

Puikus sprendimas, kai prie pagrindinio apšvietimo pridedamos LED juostos. Jas labai lengvai galima priklijuoti visur, kur tik širdis geidžia. Puiku ir tai, kad šių juostų šviesos spalvas galima reguliuoti tam skirtu pulteliu ir taip kaitalioti kambarių apšvietimą pagal norimą nuotaiką. Dar vienas pliusas – LED juostų kainos yra labai patrauklios, leidžiančios sutaupyti.

Kaip formuoti apšvietimą taip, kad jis namuose būtų ne tik jaukus, bet ir praktiškas?

Niekas tikriausiai neprieštarauja, jog kambarių apšvietimas turi būti ne tik gražus, bet ir praktiškas. Todėl virtuvėje siūloma rinktis kuo ryškesnį apšvietimą, nes tai yra reikalinga kokybiškam maisto gaminimui garantuoti. Tuo tikslu siūloma virš stalviršio ir viryklės įrengti papildomą šviesos šaltinį.

Kambaryje, kur laisvalaikiu mėgstate paskaityti knygą, yra naudinga įsitaisyti tokį apšvietimą, kurio kryptį būtų patogu kaitalioti pagal esamą sėdėjimo vietą. Ryškaus apšvietimo reikia vonios kambaryje, o svetainėje puikiai tiks šiek tiek slėpiningas, šiek tiek romantiškas apšvietimas, miegamajame užtenka blausesnio, ramesnio apšvietimo.

Kaip derinti namų šviestuvų dizainą?

Parenkant namams apšvietimą svarbu nepamiršti to, kad šviestuvų formos ir spalvos bei medžiagos iš kurių jie pagaminti turi derintis tarpusavyje. Todėl per didelė jų stilių įvairovė namuose gali įnešti sumaišties.Interjero dizaino specialistų nuomone, neutralūs, šviesių atspalvių tonai padeda atverti namų erdves, tuo tarpu tamsesni atspalviai aplinkai suteikia daugiau jaukios prabangos. Svetainėje galima naudoti ryškių spalvų šviesos šaltinių gaubtus, nes tada jie pritraukus svečių dėmesį. O visas apšvietimui reikalingas prekes geriausia yra pirkti internetinėje parduotuvėje: https://www.ulmas.lt/lt/furnitura/apsvietimas.